Indien je besluit om te gaan scheiden, kun je kiezen om de zaken omtrent de echtscheiding te regelen door middel van mediation. Bij mediation maken jij en je partner gezamenlijk afspraken met behulp van een mediator. De mediator is onafhankelijk en houdt de belangen van beide partijen (en eventueel van de kinderen) in het oog. Daarbij zorgt de mediator ervoor dat alle gemaakte afspraken voldoen aan de juiste wet- en regelgeving.

Mediation bij Hendrikx Advocaten in Mijdrecht

De advocaat-mediator van Hendrikx Advocaten is Michelle Roobeek. Zij is tevens lid van de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Zij zal jullie begeleiden tijdens een aantal gesprekken waarin jullie afspraken maken omtrent jullie echtscheiding. Hierbij kun je denken aan het opstellen van een ouderschapsplan, financiële afspraken en afwikkelingen, afspraken over de woning, de afwikkeling van de gemeenschap of huwelijkse voorwaarden en de pensioenafspraken. Deze afspraken worden vervolgens vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en door beide partijen ondertekend. Hierna zal zij namens jullie een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Dit verzoek wordt door de rechtbank volledig schriftelijk afgerond. Binnen enkele weken na indiening is er al een echtscheidingsbeschikking. 

De voordelen van mediation

  • Partijen stellen gezamenlijk met behulp van de advocaat-mediator de afspraken op. Uit de praktijk blijkt dat partijen zich beter aan de afspraken houden indien zij die zelf hebben gemaakt en deze niet aan hen opgelegd zijn door de rechtbank;
  • Partijen komen niet tegenover elkaar in de rechtbank te staan waardoor dit minder vaak resulteert in een conflict. Indien er kinderen in het spel zijn is het des te belangrijker dat hun ouders zonder conflict zullen scheiden;
  • Mediation is goedkoper omdat partijen de kosten van de advocaat-mediator kunnen delen;
  • De echtscheiding door middel van mediation gaat veel sneller dan wanneer er een gerechtelijke procedure gevolgd wordt.

Contact met een advocaat-mediator?

Wil je meer informatie over de inhoud? Voor vragen of voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via de contactpagina, of bellen naar 0297 25 00 18.

Of lees hier vast onze blogs over mediation:

Neem contact op!