Intervisie voor en door advocaten

Als advocaat ben je verplicht een vorm van gestructureerde feedback te krijgen. Een van die vormen is intervisie. Jaarlijks dien je hier in het kader van je kwaliteitstoets minimaal 8 uur aan te besteden. Via Hendrikx Advocaten voldoe je gemakkelijk aan die verplichting. Je weet je verzekerd van een diverse gespreksgroep én begeleiding door een advocaat die hiervoor bevoegd is. Zo doe je mee aan intervisie waar je ook écht wat aan hebt. Schrijf je hier in!

Tijdens intervisie bespreek je niet-juridische werksituatie

Intervisie is een overleg waarbij je in een groep van advocaten een niet-juridische werksituatie bespreekt. Tijdens de intervisie bespreek je dilemma’s, ethisch handelen en functioneren, de praktijkvoering of -uitoefening en de beroepsattitude. Door onderling te sparren en het stellen van helpende vragen krijg je alternatieven en oplossingen aangereikt. Het gaat erom jou persoonlijk te doen groeien en je op pad te sturen met verrijkende inzichten.

Bij ons vindt intervisie plaats in een kleine groep

Onze intervisie vindt plaats in kleine groepen van 3 tot 8 advocaten. Advocaat Bernice Nonnekes treedt op als gespreksleider en procesbewaker. Bernice is NOvA gecertificeerd. Zij houdt de vertrouwelijkheid en geheimhouding scherp in de gaten. De intervisie kan bij ons op kantoor in Mijdrecht plaatsvinden, maar het kan ook op locatie. 

Bij de intervisie breng je een dilemma in

Als deelnemer dien je voorafgaand aan de intervisie een dilemma uit jouw eigen praktijk voor te bereiden. Dit mag een actueel dilemma zijn of eentje uit het verleden. Ieders dilemma komt tijdens de intervisie aan bod. Je stelt elkaar helpende vragen. Zo krijg je nieuwe en andere inzichten.

Intervisie helpt je met bewustwording

Door intervisie word je als advocaat bewust van je gedrag, houding en opvattingen. Tijdens intervisie helpen vakgenoten je om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van het dilemma dat je ervaart. Het laat je ontdekken welke impliciete overtuigingen jou in je werk als advocaat sturen. Vaak kom je tot de ontdekking dat je niet de enige bent met bepaalde twijfels en dat andere advocaten vergelijkbare dilemma’s hebben.

Kosten voor de intervisie

De kosten voor de intervisie bedragen € 299,- per deelnemer voor een 4-uur durende sessie.

Schrijf je nu in!

 

 

 

Bekijk hier de video over de Kwaliteitstoetsen voor de advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Deelnemen aan intervisie voor advocaten?

Schrijf je nu in om een plek te reserveren bij onze eerstvolgende intervisie sessies. Tip: zet meteen de juiste factuurgegevens in het onderste invulveld.
  Ik geef akkoord voor de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website en Hendrikx Advocaten.

  Vragen over je deelname?

  Stuur gespreksleider Bernice Nonnekes gerust een e-mail naar nonnekes@hendrikxadvocaten.nl of bel 0297 – 25 00 18.

  Neem contact op!

  Bernice Nonnekes

  Ik help eigenaren en managers van bedrijven in de Ronde Venen e.o. met praktische en snelle oplossingen bij onvoldoende functionerende werknemers, ziekte en ontslag, zodat zij zich gerustgesteld kunnen concentreren op hun business.