Als een naaste overlijdt, denk je misschien liever niet meteen aan geldzaken, maar toch krijg je hier vaak als erfgenaam mee te maken. Na het overlijden dient de nalatenschap verdeeld te worden over de erfgenamen. Hoe de verdeling eruit komt te zien, is mede afhankelijk van of er een testament is opgemaakt.

Het erfrecht

Ondanks dat de verdeling van de erfenis wettelijk geregeld is of in een testament is opgenomen hoe de overledene zijn of haar nalatenschap wil verdelen, ontstaat hier toch geregeld onenigheid over. Je kunt bijvoorbeeld bedenkingen hebben bij de gang van zaken; een deel van de erfenis kan verzwegen zijn of eerdere schenkingen dienen nog verrekend te worden.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Omtrent alle zaken waar je bij een erfenis mee te maken krijgt, is het verstandig om een erfrecht specialist in handen te nemen om het proces van de verdeling te begeleiden. Deze kan jou van advies voorzien of je helpen een procedure te starten wanneer blijkt dat er niet juist gehandeld is. Michelle Roobeek, Rob Hendrikx, Sebastiaan van den Brink, Rosanne Potma en Marloek Oudshoorn hebben zich gespecialiseerd in alles wat speelt rondom erfenissen.

Nieuw bij Hendrikx Advocaten: online adviesgesprek!

Veel mensen die met een erfenis te maken krijgen, zitten met vragen. Juist voor deze vragen hebben we bij Hendrikx Advocaten een nieuwe, laagdrempelige dienst ontwikkeld: een online adviesgesprek voor een scherp, vast tarief van € 175,00. U kunt zelf via de onderstaande button een gesprek inplannen met een van onze erfrechtspecialisten. Uiteraard is het ook mogelijk om een adviesgesprek bij ons op kantoor in te plannen. Daarvoor kunt u contact met ons opnemen via het formulier of telefonisch via 0297 25 00 18

Plan uw online adviesgesprek!