Als een naaste overlijdt, denk je misschien liever niet meteen aan geldzaken, maar toch krijg je hier vaak als erfgenaam mee te maken. Na het overlijden dient de nalatenschap verdeeld te worden over de erfgenamen. Hoe de verdeling eruit komt te zien, is mede afhankelijk van of er een testament is opgemaakt.

Het erfrecht

Ondanks dat de verdeling van de erfenis wettelijk geregeld is of in een testament is opgenomen hoe de overledene zijn of haar nalatenschap wil verdelen, ontstaat hier toch geregeld onenigheid over. Je kunt bijvoorbeeld bedenkingen hebben bij de gang van zaken; een deel van de erfenis kan verzwegen zijn of eerdere schenkingen dienen nog verrekend te worden.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Omtrent alle zaken waar je bij een erfenis mee te maken krijgt, is het verstandig om een erfrecht specialist in handen te nemen om het proces van de verdeling te begeleiden. Deze kan jou van advies voorzien of je helpen een procedure te starten wanneer blijkt dat er niet juist gehandeld is. Michelle Roobeek, Rob Hendrikx, Sebastiaan van den Brinke, Rosanne Potma en Marloek Oudshoorn hebben zich gespecialiseerd in alles wat speelt rondom erfenissen.

Contact met een erfrechtadvocaat?

Wil jij jouw situatie vrijblijvend aan een ervaren erfrecht advocaat voorleggen? Neem gerust contact op met Hendrikx Advocaten in Mijdrecht. Bij ons kun je een gratis en vrijblijvend intakegesprek inplannen door te bellen naar 0297 25 00 18 of via onze contactpagina.

Of lees hier onze blogs over het erfrecht: