Commissie van beroep vanaf 1 januari 2020 ook voor openbaar onderwijs

Commissie van beroep vanaf 1 januari 2020 ook voor openbaar onderwijs.

Vanaf 1 januari 2020 is het openbaar onderwijs automatisch aangesloten bij de Commissie van beroep funderend onderwijs. Daar kan een werknemer bijvoorbeeld terecht wanneer deze het niet eens is met een opgelegde disciplinaire maatregel of een schorsing als ordemaatregel. Dit is één van de gevolgen van de wet normalisering rechtspositie ambtenaren.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij graag door naar hier.

Een training bijwonen?

Siep van der Galiën en Karin van Zijtveld verzorgen trainingen over dit onderwerp voor zowel de ondersteunende diensten als voor leidinggevenden, waarbij alle consequenties van de wet worden behandeld. Ben jij geïnteresseerd in het bijwonen van een training of wil jij jouw vragen neerleggen bij één van onze onderwijsspecialisten? Neem dan contact op met Hendrikx Advocaten.

 

Siep van der Galiën

Siep is al meer dan 25 jaar werkzaam in de juridische praktijk, waarvan het grootste deel als advocaat. Hij is voornamelijk werkzaam voor onderwijsinstellingen op alle juridische terreinen waar ze mee te maken kunnen krijgen. Dit betreft onder meer arbeidsrechtelijke, reorganisatie- en medezeggenschapskwesties, leerlingzaken, huisvestingsvraagstukken en privacy kwesties. Deze brede oriëntatie maakt Siep een bijzonder geschikte sparringpartner voor zowel bestuurders als HRM-medewerkers.
Bel ons gerust!