Vaste pakketkosten, ook voor ondernemers

Elk mediationtraject bij echtscheidingen is anders. Dat is ook logisch, want elk huwelijk en elke gezinssamenstelling is anders. Zo kunnen er (minderjarige) kinderen in het spel tot een gezin behoren of kunnen partijen een eigen onderneming hebben. Daarom hebben wij vier pakketten ontwikkeld die aansluiten bij jouw situatie. Geen onverwachte kosten, maar helderheid vooraf. Zo willen wij juridische hulp zo toegankelijk mogelijk maken.

Pakket 1

Zonder kinderen of met meerderjarige kinderen

3 sessies*

€ 3.500,00**

Pakket 1 bestaat uit drie mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de financiën, eventuele eigen woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), partneralimentatie, de verdeling van de boedel en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn. Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.

Pakket 2

Met minderjarige kinderen

4 sessies*

€ 4.000,00**

Pakket 2 bestaat uit vier mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de zorg voor en omgang met de kinderen, eventuele kinder- en partneralimentatie, de eventuele eigen woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), de verdeling van de boedel en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn. Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Samen met jullie wordt een ouderschapsplan opgesteld waarin alle afspraken rondom de kinderen worden opgenomen. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele kinder- en partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.

Pakket 3

Zonder kinderen met onderneming

4 sessies*

€ 4.000,00**

Pakket 3 bestaat uit vier mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de eventuele eigen woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), de verdeling van de boedel, eventuele partneralimentatie, de voortzetting van de (eigen) onderneming en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn. Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.

Pakket 4

Met minderjarige kinderen en met onderneming

5 sessies*

€ 4.500,00**

Pakket 4 bestaat uit vijf mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de zorg voor en omgang met de kinderen, eventuele kinder- en partneralimentatie, de eventuele eigen woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), de verdeling van de boedel, de voortzetting van de (eigen) onderneming en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn. Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Samen met jullie wordt een ouderschapsplan opgesteld waarin alle afspraken rondom de kinderen worden opgenomen. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele kinder- en partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.
  * Elke sessie duurt gemiddeld 1,5 uur en vindt bij voorkeur plaats op ons kantoor aan Industrieweg 23 in Mijdrecht.
** De bovengenoemde bedragen zijn all-in tarieven. Dit houdt in dat alle bedragen inclusief btw, griffierecht (kosten van de rechtbank ± € 314,00) en leges (mogelijke geboorte- of huwelijksakte en/of BPR-uittreksel) zijn. De weergegeven bedragen zijn dus de kosten die wij factureren. Geen verrassingen achteraf.

Pakketaanvullingen mediation 

Mocht gedurende het traject blijken dat er een sessie meer nodig is of juist dat er een sessie te veel in het pakket zat opgenomen, kan er afgeweken worden van de pakketten. Indien jullie een sessie meer nodig hebben, bedragen de kosten hiervan € 500,00 per sessie. Wanneer alle gesprekken zijn gevoerd en er is een sessie over, brengen wij € 500,00 in mindering op de factuur. Op deze manier proberen wij toch voor een relatief laag bedrag de mediationpakketten op jullie situatie te laten aansluiten. Uiteraard dient het wel met de advocaat-mediator besproken te worden of een gesprek meer of minder nodig of mogelijk is.

Contact met een advocaat-mediator?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via de contactpagina, of door te bellen naar 0297 25 00 18.